torstai 28. huhtikuuta 2016

Pahvilaatikoiden uusiokäyttöä

21.3.2015 olin julkaissut tämän postauksen. Olin innostunut parin päällystys kokeilun jälkeen toteuttamaan vielä kolme lisää. 
Viimme vuonna innostuin päällystämään pari tyhjää pahvilaatikkoa vanhoilla kotiliesi lehdillä. Toisen päällystämistäni laatikoista annoin mieheni sisarelle ja toisesta tein kynälaatikon.

Sain viime syksynä ystävältäni samaisia tyhjiä pahvilaatikoita ja olen niitä säilyttänyt askartelutavaroideni joukossa. Nyt sain kimmokkeen viimein päällystää nämäkin, koska tarvitsen askartelutavararoille säilytys laatikoita ja itse päällystetty pahvilaatikko on aina persoonallinen ja  oman tekijänsä näköinen. 

Isäntä osti tokkikselta minulle muovisia säilytyslaatikoita joihin saisin laittaa kaikkia tarvikkeitani säilytykseen. säilytän toki niissäkin askartelutarvikkeitani, mutta näihin oma tekemiini ajattelin säilöä kaikkia pieniä ja ihania askartelutarvikkeita. Ensimmäisen päällystin aiemmin tehdyn mallini mukaan eli vanhoilla kotiliesillä. Lisäsin kylkeen pari nappia ja narusta kiinnikkeet. Tosin kanteen jäi rumaseti näkyviin langan päät, kun en keksinyt mitä olisin laittanut ne peittääkseni näkymättömiksi. 
Vähän pitsiä laatikon kannen reunoihin ja ihan näppärän näköiset niistä tuli.


Toisen laatikon päällystin nuotti paperilla. Ostin sinooperista nuottipaperia ja kopioin sen tulotimella saman värisenä ja näin sain vähän enemmän niitä papereita. Alkuperäinen nuottipaperi on nimittäin liian vahvaa tähän hommaan.Otin valokuvan koriste tyynyn päällisestä ja tulostin ja liimasin laatikon kanteen kiinni. Pitsiä kuvan ympärille ja nyt mulla on ihan oma vintage tyylinen laatikko käytössä.
Tämä sama kuva komeilee nyt blogini bannerina ja facebookin kansikuvanakin. 
Tainnut viimein löytää banneriksi ja kansikuvaksi sellaisen kuvan joka mielyttää omaa silmääni!

Menin laittamaan kuvan päälle lakkaa, kun ajatuksissani oli kovettaa hieman kuvan pintaa ettei repeisi käytössä niin helposti. Värit vähän levisivät, mutta ei se minua haittaa!Tykkään tästä nuottipaperista ihan tolkuttomasti, kun siitä saa tehtyä hienoja kortteja ja käytettyä niin moneen eri juttuun.


Kolmannen laatikon päällystin vanhan raamatun sivuilla, tosin kopioin suoraan raamatun sivuja tulostimella ja siten siitä tuli näin tumma teksti ja reunat. 
Löysin meidän varaston uumenista vanhan raamatun josta oli sivuja irtoillut ja repeillyt vuosien saatossa joten päätin hyödyntää niitä sitten askartelussa. 

Kanteen tulostin itse ottamani kuvan ja liimasin kiinni. Pitsiä myös tämän kuvan reunoille ja kannen reumoihin. 


Tästä raamatun teksti laatikosta pidän myös paljon, koska on tuota vanhan aikaista tekstiä niin siitä saa myös todella hienoja askartelu ja koristelu ideoita. 

"onneksi on tulostin jolla kopioida niin ei tarvitse käyttää alkuperäistä".

Siinä se kolmikko komeilee ja huomenna ajattelin siivoilla askartelu tarvike korejani ja alkaa täyttämään näitä niin saan tavarat siistiin järjestykseen!Tälläisiä olen väsäillyt pari viimeistä päivää ja täytyy taas alkaa miettimään mitä seuraavaksi keksin.

Mitäs tykkäsitte?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti