tiistai 26. huhtikuuta 2016

Purkki kynttilät!

Eilen ikkunasta ulos katsoessani totesin, että tänään ei tule lenkkipäivää. Ulkoilma ei paljon mieltä kohottanut joten piti keksiä jotakin muuta tekemistä joka saisi mielen virkeäksi.

Päätin sitten hakea vintiltä kynttilän valmistus värkit ja kokeilla josko minusta tänään olisi kynttilän valajaksi? Minun on pitänyt jo pitkän aikaa testatailla erilaisia kynttiläjuttuja ja nyt päätin tehdä sitten viimein niitä mitä olin suuunnitellut jo pitkään tekeväni. Muistelin jälleen, että jonkun vastaavan jutun olen googlen kuvahauissa nähnyt. Tosin en nyt lähtenyt hakemaan minkäänlaista mallia, vaan päätin toteuttaa jäleen oman visioni mukaan.

Tälläisiä niistä sitten tuli!
Tähän kynttilään olen sulattanut vanhoja valkoisia kruunun kynttilän jämiä, sekä stariini massa ja kilokynttilöitä (vihreitä) palasina. Ajattelin ensin, että tästä saattaa tulla liian tumman värinen, mutta lopputulos on hyvinkin silmää miellyttävä ja lempeän värinen. Vaalean vihreä siitä tuli ja tykkään lopputuloksesta paljonkin. Näiden kahden kynttilän kohdalla jännitin ihan hirmuisesti värisävyn lopputulosta. Sama massam mutta laitoin suoraan purkkiin oranssisen kynttilän jämiä ja odotin mielenkiinnolla lopputulosta. Tälläiset vaalean keltaiset niistä tuli ja tästäkin väristä pidän paljon.Itsetehdyt kolme purkki kynttilää pääsivät rinta rinnan sisustamaan tupahuoneen pöytää.
Näistä tulee muuten ihan älyttömän ihanan tunnelmallinen valo palaessaan täydessä hehkussaan.


Tarvitset näitä tehdäksesi purkki kynttilöitä!

Tyhjiä lasipurkkeja
Steariini rouhetta tai parafiini massaa
Sydänlankaa (askarteluliikkeistä, sinopeeri ym..)
Pitsi tarranauhaa
Kirjan sivuja
Kuumaliima pistoolin

Paina TÄSTÄ niin pääset käsityöperhosen blogiin 
jossa on hyvät ja selkeät ohjeet kynttilöiden valmistukseen.
Lisäksi googlettamalla löydät varmasti monta muutakin hyvää ohjetta joka neuvoo sinua näiden valmistuksee. 
Oma kynttilöiden valmistus on vielä niin alkutekijöissä, että en lähde teitä ohjeistamaan vielä. Pitää tehdä ensin ne ainakin sata virhettä ennenkuin saan valmistettua sen Taramaisen täydellinen kynttilän!

Näihin purkkeihin purkkeihin laitoin kirjan sivuista tehdyt suikaleet joihin piirsin ja leikkasin sydämen muotoiset aukot. Voin kertoa, että ei ollut ihan niin hirveän helppoa tehdä miltä ehkä valmiissa purkeissa näyttää. Liimamisen tein kuumaliima pistoolilla ja siinäkin saa olla todella nopea ettei liima kerkiä kovettumaan ennenkuin saat paperit liimattua yhten reunoistaan.

Tässä olikin jälleen yksi hyvä lahjaidea jouluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti