maanantai 30. toukokuuta 2016

Joulukortit!

Postattu


torstai 26. marraskuuta 2015


Joulukortti kokeilut!

Eilen illalla pistin taas tohinaksi ja tein muutamat joulukortit. 
Olen niin innostunut korttien teosta ja aion jatkaa tätä harrastusta jatkossakin.

Joulun jälkeen siirrytään taa kevättä kohden ja tulee uusia juhlapyhiä, syntymäpäiviä jne.. niin korttien teko vain jatkuu ja jatkuu. Korttien teossa on se mukavinta, että saa käyttää omaa luovuuttaan ja tuntuu, että olen viimein löytänyt sen oman luovuuteni. 

Vaikka sitä ottaisikin mallia ja ideoita muilta korttitaitajilta niin silti jokainen kortti on tekijänsä näköinen ja kahta samanlaista ei löydy. "paitsi ellei tee samalla kaavalla kahta peräkkäin".

Löysin käsityöretkellämme tyylimekosta näitä valkoisia pitkiä korttipohjia ja niihin sitten eilen kokeilin tehdä joulukortteja ja nämä kortit menevät joulumyyjäisiin.


Tallusteleva ja lentävä porokortti.
 valmiit porotarrat, kuusi ja tähdet olivat samassa liuskassa ja ostin nämä tocmannilta. 
Tähtiaiheinen paperi pohjalle 
valkoista huopaa revin irti ja sain siitä vähän lumimaisema efektiä. Samaa huopaa josta tein lumihangen käytin myös ala-osassa.
 rauhallista joulua valmis sanapaperi.


Sellainen poro kortti siitä tuli tälläkertaa.

Vanhan raamatun sivu pohjana,
 leveää pitsiä, 
paperikukkia, 
hyvää joulua paperia pala ja laatta, 
sekä rusetti nauhaa. 
Näistä tämä kortti on koottu.

Vanhan kuvan olen napannut facebookin askarteluryhmästä jossa joku käyttäjä jakoi näitä kuvia yleiseen ryhmäläisten käyttöön. Minä nappasin mahdollisuudesta heti kiinni ja tulostin kuvan korttiin.


Seuraavat kaksi korttia noudattavat melkein samaa kavaa kuin edeltäjänsäkin. 
Valmiita kuvia paperilehtiöstä, 
enkelin siipiä, 
glitteriä, 
talvimaisemakuvia (paperilehtiöstä)
 nauhaa 
 valmiita isoja askartelu kuvioita,
 paperikukkia 
 pitsiä
raamatun sivuja ja valmiita pohjapapereita.Tämän tyttökuvan löysin pinterestistä ja muistaakseni siinä luki, että vapaita tulostukseen ja kopiointiin.
Monet varmaan käyttävät pinterestin ideoita ja kuvia omiin kortteihinsa, mutta pitää aina varmistaa näiden kuvien käyttöoikeudet. Nimittäin olin jotakin vastaavaa kuvaa tulostamassa ja kopioimassa, kunnes huomasinkin, että ovat ulkomaisessa askarteluliikkeessä myynnissä olevia kuvia joten en sitten tulostanutkaan.


Pinterestissä on paljon kuvia ja tekstejä, mutta tosiaan kannattaa tarkastaa, että ovat vapaassa käytössä ja yleensä niissä on englanniksi kirjoitettukin se vapaasti tulostettava tai jotakin sinnepäin vastaavaa tekstiä. 


Eilen olikin oikein varsinainen askartelu päivä ja tänän olenkin sitten juossut pitkin kaupunkia hakemassa lääkkeitä täähän iho-ongelmaani ja niitä tulikin ihan hirmuinen määrä saatua tiistain ihotautipoliklinikka käynnillä. 

Mitäs piditte näistä korteista ja mikä oli näistä suosikkisi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti