maanantai 30. toukokuuta 2016

Joulumyyjäiset!

Postattu


keskiviikko 25. marraskuuta 2015


Viimeinkin sain materiaalit kasaan ja pääsin kokeilemaan sellaista askartelua jota olen niin pitkään ja hartaasti toivonut pääseväni tekemään.  
Degoupe tekniikalla servetin kiinnitystä kynttilään. Näitä on jo monet tehneet ja koristelleet, mutta minä vain olen ihaillut ja katsellut muiden aikaansaannoksia.

Ostin valmiin valkoisen ison kynttilän ja tilasin servettipuodista erilaisia servettejä joita voisin käyttää kynttilöiden koristeluun.
Periaatteessa kaikenlaiset servetit käyvät tähän kynttilä koristeluun, mutta nyt etsin ihan tarkoituksellavintage aiheisia servettejä. 
Servettipuodista ne sitten viimeinkin löytyivät, enkeli aiheiset servetit. Näitä en ole löytänyt en sitten mistään kaupoista, mutta netti ja servettipuoti pelasti jälleen tämän askartelijan kokeiluhalun.

Tämä kynttilä menee myyntiin kyläyhdistyksen joulumyyjäisiin tai sen voi myös ostaa teistäkin joku joka tahtoo.
Tämä servetin laitto degoupe tekniikalla oli aika vaativaa ja tarkkaa puuhaa. Koristelu muutoin oli helppoa, koska oli päässä täysi kuva siitä mitä muuta koristeita tässä kynttilässä tulis olemaan. Ennen joulua tulee vielä lisää kuvia itsetehdyistä kynttilöistä joihin käytän samaa tekniikkaa. Tilasin nimittäin heti isomman kasan  servettipuodista aivan ihastuttavia servettejä ja eilen kävin sinooperista hakemassa steariinimassaa. 


Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin tälläistä tekniikkaa ja mielestäni onnistuin aikas hyvin.

Lisäksi tein seuraavanlaisen kranssin.
Tätä oli ihan kauhia tehdä, ensimmäisen kerran onnistuin samaan kahdet kunnon palovammat kuumaliimasta. Nyt on kädessä kunnon vesikellukka muistona tämän kranssin teosta. Askartelu vaatii omat uhrautumisensa.


Kranssin pohjana käytin tyrox rengasta jonka päällystin ensin vahasta raamastusta otetuista sivuista, käyttäen regoupe tekniikkaa.
Kranssissa itsessään käytin vanhan kirjan sivuja, joista tein paperi ruusukkeita. Ruusukkeihin laitoin keskiossaan kultaisia kukan heteitä. Rusetissa on käytetty: leveämpää pitisnauhaa, tummanpunaista silkkinauhaa ja kirkkaan punaista silkkinauhaa. Kranssin takana roikkuu punainen silkkinauha josta sen voi ripustaa roikkumaan. Kranssi tosin pysyy myös kuvassa olevalla tavalla pystyssä nojaten seinää joko piirongin päällä tai hyllyllä.


Mikään rusetti sankari en ole joten rusetit ovat tekijänsä näköisiä. Suunnitteila oli pitää tämä itsellä koristeena, mutta päätän myydä sen joko joulumyyjäisissä taikka sitten jollekin joka sen tahtoo itselleen koristamaan omaa kotia joulun aikaan. 

Vielä olisi muutama kranssi idea tallennettuna pääkoppaan ja varmaan tulee kokoajan uusia ideoita. 


Mitäs tykkäsit tämä postauksen askarteluista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti