torstai 5. toukokuuta 2016

Melkein kuin paja!

22.5.2015 ollaan postattu Katan kanssa meidän kynttilänteko juttuja. Kata halusi harjoittella ja minä opettaa. :)

Meillä oli viimeviikon lopulla poikien serkut viikonloppu kylässä. Mietin koko edellisen viikon, että mitähän aktiviteettiä antaisin Katalle, kun on ainoa tyttö tästä vanhemmasta serkun parvesta.
 Katan ja Jessen synttäreillä oltiin viikkoa aikaisemmin Katan kanssa mietitty sitä, että tehtäisiin kynttillöitä hän, kun tahtoi oppia tekemään niitä. 

Jälleen pistettiin kynttiläpaja pystyyn ja kyllä Kata oli ahkera opiskelija. Saatiin paljon erilaisia kynttilöitä aikaiseksi niin valmiista steariini massasta kuin vanhoista kynttilöistä.

Lisäksi olin luvannut, että Katariina saa tehdä itselleen aarrelaatikon samalla kaavalla kuin olin tehnyt kaverini tyttärellekin lahjaksi.

Aarrelaatikko tehtiin perjantaina heti Katan ja Jessen saavuttua meille.Kata ajatteli tähän lattikkoon laittaa kaikenlaisia askartelutarvikkeita. Ensin tietenkin tutkittiin mitä kätköistäni löytyy ja millaisia koristeita laatikkoon kiinnitettäisiin.

Kun löydettiin sopivat materiaalit niin sitten lähdettiin toteuttamaan suunnitelmaa.

Ensin maalattiin pinkkiä pintaan ja annettiin hetken aikaa maalin kuivahtaa kunnolla.Olin Kataa varten hankkinut sinooperista bling bling timantteja ja niitä Kata halusi laittaa tietenkin laatikkoon.

Olin aikaisemmin tehnyt lintu muotin ja nyt valittiin lintuun sopiva paperi (nuotti), tein siipiin ja pyrtöön veitsellä kuvioita ja silmäksi laitettiin yksi bling bling timantti.Lauantai aamuna alettiinkin puurtamaan niiden kynttilöiden parissa. 


Kynttilöitä valettiin puhtaasta steariini massasta. Sillä on hyvä aloittaa harjoittelu kynttilöiden valmistamiseen.

Sulatimme myös varastostani löytyneitä vanhoja kynttilöitä ja niistä syntyikin aika mielenkiintoisen näköisiä ja kokoisia kynttilöitä.

Tähän postaukseen laitoin kuitenkin parhaiten onnistuneet.


Kata paloittelemassa vanhaa kynttilää kattilaan.Puhtaasta massasta ja turkoosista väriaineesta syntyi tälläinen aivan ihana turkoosi kynttilä. Kataa opetin koristelemaan ja paketoimaan kynttilät sellofaani pakettiin. 


Aloin todella ihastelemaan Katariinan kädentaitoa ja sitä miten nopeasti tyttö oppi kaiken mitä hänelle päivän aikaan opetin. 
Kata osoittautui todelliseksi kuumaliima taitajaksi.
 Näin nättejä kynttilöitä saatiin syntymään yhteistuumin.


Kata päättikin antaa äidilleen, kummitädilleen ja mummilleen jokaiselle  yhden kynttilän muistoksi ensimmäisestä kynttilän teko kerrastaan.


Iloinen kynttilä mestari poseeraamassa valmiiden pakettien kanssa.

Vielä sunnuntai aamuna kävimme katan kanssa läpi yksityiskohtaisesti kynttilöiden valmistu järjestyksen ja tein Katalle mustaa valkoisella paperille selkeät ohjeet. Voi sitten kotonakin Katariina tehdä kynttilöitä turvallisin mielein.


Mukava viikonloppu oli näiden vesseleiden kanssa ja viikonloppu meni todella vauhdilla ja puuhaa riitti jokaiselle päivälle.

Mitäs piditte meidän aikaansaannoksistamme.

2 kommenttia: