maanantai 19. kesäkuuta 2017

Vintage Paint!

Ostin Porin picn paysta jdl:n vintage maalia.
 Mikäli joku nyt ei tiedä mikä tämä jdl on niin jdl tulee lyhenteestä Jeanne d´Arc Living. 
Jdl on siis vintage kalkkimaalia. Jdl:n maali sarjasta löytyy moneen makuun värejä, vahoja ja lakkoja. Lisäksi Jdl:ltä löytyy maalaisromanttisia sisustustuotteita. 
Jdl:n maalit ovat maineeltaan laadukkaita.

Olen niin pitkään himoinnut ostaa sitä ensimmäistä jdl vintege maalipurkkia nurkkiini odottamaan täydellistä testausta. No nyt mä ne sitten ostin ja ostin heti pari purnukkaa, ettei vaan loppus maali kesken hommien. Se jos jokin vasta kamala tilanne olisikin.

Facebookista löytyy kalkkimaalarit ja jdl ryhmiä, joten sieltä jos mistä löytyy hyviä ideoita, malleja ja vinkkejä vintege maalaamiseen.

Parivuoden ajan ostin joka kuukausi ihan säännööllisen uskollisesti kuukauden jdl lehden kaupoan lehtihyllyltä. Mutta sitten tuli stoppi ja lopetin keräilyn, kun niitä lehtiä alkoi kasaantumaan nurkkiin ihan liiaksi. 
Hyvällä lehdellä on myös hyvä hinta yli 9,00 €. 
Mutta sinä joka et ole tutustunut Jeanne d´Arc living lehteen niin mene nyt ihmeessä ja tutustu viimeistään tässä vaiheessa!

Silloin, kun jdl:n maalit ja muut tuotteet tavoitti meikäläisen tietoisuuden niin näitä maali juttuja tuli joka tuutista ulos oikein tulvimalla. Niin tulvimalla, että kiinnostus vain kasvoi kasvamistaan. Yritin kovasti etsiä netistä sitä täydellistä paikkaa mistä saisi näitä niin kovin kehuttuja ja huhuttuja maaleja. Meinasi ihan hiki tulla otsaan, kun katselin purkkien kokoja, hintoja ja väriskaaloja. Mutta ei en ostanut, kun en tiennyt oikein mitä ostaa ja missä koossa.

Minäpä vain en mennyt ostamaan sitä maalia, enkä tilannut sitä netistäkään. Olinko vähän hullu? muut meni ja tilas minkä kerkisivät. Minä selaisin vain jdl:n sivustoja, katselin lehtiä ja ruokin himoani silmilläni. Päätin jo heti alussa, että sitten kun löydän sen täydellisen kohteen mihin upottaa tätä maalia litra tolkulla menen ja tuhlaan rahani.

No Porista en löytänyt mistään, mutta sitten eräänä kauniina päivänä kuinkas ollakaan picn pay oli ottanut myyntiin nämä tuotteet ja wolaa se oli siinä. 
Ensimmäisen kerran näin nämä purkit todellisessa koossaan hyllyillä.
Vielä tässäkään vaiheessa en ostanut, katselin vain hintoja ja mietin, että aika kallista tavaraa kyllä on. Mutta jos ostan niin tuleeko hinta-laatu suhde kohdalleen. 
Olin nimittäin rust oleumin kalkkimaalilla juuri maalannut pöydän ja todennut maalin hyväksi ja toimivaksi. Joten nyt vähän jännitin, että  jos ostan tätä vintagea vihdoinkin kokeiluun niin onko se niin hyvää, kun kaikki kehuvat.

Jdl vintage maaliin kuuluu kahtakin koulukuntaa, toiset tykkää toiset eivät. Eli vähän olin itsekin skeptinen koko hommaan!

Mutta ...

Meidän asumattomalla tilalla on ollut jo pitkään tämä kaappi eteisen nurkassa ja mehän miehen kanssa raahattiin se meille. Tarvitsin nimittäin askartelutavaroilleni kunnon tilavan kaapin.

Hommaa oli tiedossa tämän kaapin kanssa.

Ensin kunnon hinkkaus, hankaus pesu pintaan. Lisäksi vielä kunnon etikkapesu pintaan. Nimittän kaapin tuoksu ei ollut mikään kovin ihana. 
Facen kalkkimaali ryhmässä eräs jäsen kirjoitti, että koko kaappi päreiksi ja polttoon, hän ei kyllä tuota kammotusta ottaisi itselleen.
Noh.. toiset taas kirjoitti, että hyvä siitä tulee ja muutakuin antaa palaa vain. Moni myös kirjoitti, että on samantyyppisiä pessyt ja maalannut ja ihan hyvä on tullut lopputuloksesta.


Myöntämättä tässä vaiheessa kaappi kyllä näyttääkin aika kamalalta omaan silmäänkin.


Kunnon tuuletusta annoin kaapille ja pesun kuivuttua annoin myös hiomakonettakin.
Kaikki pinttyneet ja pahat hajut eivät lähteneet, mutta se tekikin kaapista mielenkiintoisemman projektin. Totesin, että on sieltä samasta tilasta tuotu muitakin huonekaluja, ovat haisseet, on pesty ja haju on pikkuhijlalleen lähtenyt pois ihan itsekseen.
Kyllä tähän niin laitetaan maali pintaan totesin pesun jälkeen. Siis en tykännyt yhtään alkuperäisestä väristä, enkä tykkää edelleenkään katsoessani näitä kuvia.


Ensimmäinen kerros jdllää pintaan!
Ensimmäinen kerros ei vielä peitä, eikä sen kuulu peittääkkään.
Monet käyttävät pientä telaa kalkkimaalilla maalaamiseen, tulee siistimpi jälki kuulemma. No minä perinteisenä maalari maalasi taloa suti menetelmälllä.

Soft Cream sävyn valitsin tähän väriksi.

No sitten kävi niin.. plaahhh... hikeä, verta ja kyyneliä.
Eli.. olin niin innostunut tästä kulutuspinta hommasta, että lähti vähän lapasesta koko homma.
Pistin kuvan kalkkimaalarit ryhmään ja jengillä oli hauskaa meikäläisen kustannuksella. Kerroin, että nyt se kaappi on oikein kunnolla saanut kulutuspintaa ja on meinaan komea!
Johan alkoi tulla naurun päräyksiä ja itse totesin, että mulla on nyt kyllä ihan sen näköinen kaappi kuin sitä olisi mustapohjaisilla kengillä potkittu oikein kunnolla.
dalmatialais kaappi paremminkin!
Noh... joku viisaampi antoi vähän ohjetta ja sanoi, että maalia lisää pintaan ja hiontaa vain kulmiin jne... 


Ei siinä auttanut kuin ottaa jälleen maalipurkki toiseen kouraan, toiseen suti ja suti oikein sutimisen innosta!
Sitten vähän kulutus pintaa tekemään ja kattokaas johan alkoi porukka painelemaan tykkää nappia meinaan reilusti ja moneen kertaan siinä ryhmässä.Sitä tykkää nappia määkin painaisin jos ei olisi oma tekemäni.
No nyt se on sitten vimein ja vihdoin sisällä kämpässä. Mä sain tavaroilleni kaapin. Vieläkin se haisoo ja pesin sitä vähän lisää etikkapesulla, mies teki pari hyllyä ja tekee lisää, mutta materiaali loppu kesken.
Jos tästä ei ikinä haihdu se onneton haju niin... sitten tämän kohtalo on päätetty  ja se revitään palasiksi, hävitetään tai poltetaan.


Jdl:n maaleja ja tuotteita löydät niitä myyvistä sisustuskaupoista jne.
Netistä löytyy ihan hakemalla googlesta, vaikka jdl lyhenteellä.Postausta ei ole tehty yhteistyössä jdl:n kanssa.


Jdl vintage paint!

+ hyvä peittävyys
+ hyvä pigmentti
+hyvä levittyvyys
+nopea kuivuminen ja hyvä pinta
+ maalia voi ohentaa tarvittaessa
+riittoisa

- hinta voisi olla alhempi, koska joissakin maalattavissa pinnoissa tämä purkki ei yksinään riitä. Kahdelle purkille tulee hintaa n. 60.00 € 

Omaan kaappi projektiin riitti kaksi purkkia ja jäi vielä jäljellekin.

Pintaan laitoin rust oleumin lakan.

Suositus on, että käytettäisiin saman sarjan maalia ja lakkaa tai maalia ja vahaa. Mutta monet käyttävät eri sarjan maalia kuin lakaa.

Tälläinen projekti tällä erää!
8 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä näyttää nyt kaappi ❤️
  Toivottavasti se hajukin siitä katoaa ajan kanssa.
  Mukavaa juhannusviikkoa TaRa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin yhden suihkepullon verran hajun poistajaa, mutta ei poistunut vielä kokonaan. Täytyy varmaan uusia jossakin vaiheessa homma uudelleen. :)

   Poista
 2. Onpa kaunis. Äläkä missään nimessä mene pilkkomaan tuota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä on kyllä nyt meidän makkarin helmi. Siitä tuli askartelutavaroille kaappi ja on se vaan niin kätevä! :)

   Poista
 3. Ps. kokeile laittaa ruokasoodaa vaikka lautaselle ja kaappiin, annat olla siellä pitkään. Imee hyvin hajuja. Tai voi myös levittää sen pinnoille ja antaa olla aikansa ja imuroida pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oatin k-maataloudesta sellaisen hajunpoisto aineen, pinnoille suihkutettavan. En tiiä kun ei ainakaan ensimmäisen pulloj jälkeen ole hajut poistuneet, joten täytyy jossakin vaiheessa uusia vielä uudelleen. :O

   Poista
 4. Moikka jos nuo pilkut on hometta niin kokeile tätä https://www.softcare.fi/tuote/softcare-home-sammal-ja-kattopesu-500-ml/ , suihkutin pahalle haisevat rottingit saman firman puu ja muovipesulla, niin hajukin lähti! Hyviä tuotteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi kokeilla sitäkin vielä jossakin vaiheessa, jos ei edellisellä aineella hajut poistuneet kokonaan. :O

   Poista